KÜTAHYA / ASLANAPA - Ortaca Ortaokulu

Nis

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günde, kuruluşunun 104. yılını gurur ve coşkuyla kutladığımız millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlu olsun !

Nis

Ülkemizde her Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta olan Kütüphane haftası, kütüphanelerin öneminin bilinmesi insanların kütüphanelerden  verimli şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla kutlanmaktadır.  Bizler de velilerimizi okulumuza davet ederek veli- öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte kitap okuma saati düzenledik. Hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin zamanlarını güzel değerlendirmesini sağlamak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliğimizde öğretmenlerimizin el emekleriyle hazırlanan kitap ayraçları da misafirlerimize dağıtıldı. Açık havada gerçekleştirilen etkinliğimizde velilerimiz ve öğrencilerimiz  memnuniyetlerini dile getirdiler.

Mrt

Öğrencilerimiz için okulumuza davet ettiğimiz 12D mobil sinema büyük ilgi gördü. Özel yapım gözlükler ile izlenen 12D sinema, özel mekanizması sayesinde koltukların hareket etmesi , ses ve efektlerle o anı yaşıyormuş hissi vermesi nedeniyle öğrencilerimizde merak uyandırdı.  Öğrencilerimiz hayatlarında ilk kez karşılaştıkları 12D sinema ile farklı bir deneyim yaşadılar.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğreyim yılı itibari ile faaliyete konan ve öğrencilerimize dilimizin önemini kavratarak çeşitli etkinliklerle Türk Dilini en iyi şekilde kullanmalarını hedefleyen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında düzenlenen afiş yarışmasında okulumuz 2. sınıf öğrencisi Elif Serra DOĞAN il ikincisi olarak dereceye girmiş ve Kütahya İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Hasan BAŞYİĞİT'ten ödülünü almıştır. Öğrencimiz Elif Serra DOĞAN'ı başarısından dolayı tebrik eder emeklerinden dolayı sınıf öğretmenimiz Aslıhan ŞAKAR'a teşekkür ederiz.

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" eylem planı kapsamında öğrencilerimiz öğretmenleri rehberliğinde etkinliklerini gerçekleştirmektedirler.Proje kapsamında Şubat ayı planında yer alan "Atasözü ve Deyimleri Resimleme" etkinliği kapsamında öğrencilerimiz atasözleri ve deyimleri resimleme ve materyal hazırlama etkinlikleri yaptılar. Hazırlanan etkinlikler okul sergimizde sunuldu.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılını okulumuzun tüm paydaşlarıyla coşku ve gururla kutladık. Emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Yaşasın Cumhuriyet !!

May

İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Önder GÜLEZ ve Aslanapa Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Ali Rıza ÇAKMAKÇI tarafından ortaokul öğrencilerimize mahremiyet eğitimi ve hukuki boyutları hakkında eğitim verildi. Öğrencilerimizin dikkatle dinlediği ve etkin katılım sağladığı eğitime İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin KÖSE de katıldı. Öğrencilerimizin içinde bulunduğu gelişim dönemi sebebiyle mahremiyet eğitiminin ve kişisel alan bilgisinin önemine vurgu yapan Sayın KÖSE, öğrencilerimizin değerli olduğunu ve her durumda yanlarında olduğunu belirtti. Öğrencilerimiz için çok faydalı olan eğitimimize konuşmalarıyla katkı sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin KÖSE’ye , İlçe Jandarma Komutanı  Sayın Önder GÜLEZ’e ve Rehber Öğretmen Ali Rıza ÇAKMAKÇI’ya teşekkür ediyoruz.

May

"Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında ortaokul öğrencilerimiz TOKİ Kapalı Yüzme havuzuna gittiler. Birçok öğrencimiz için ilk kez yüzecek olmanın heyecanı , öğrencilerimizin gözlerinden okunuyordu. Yüzme öğretmenlerinin eşliğinde doya doya birkaç saat geçiren öğrencilerimiz için havuz etkinliğimiz unutulmayacak bir anı olarak hafızalarda yer edindi. Öğrencilerimizi böyle bir deneyimle mutluluğa eriştiren Aslanapa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.